Zrealizovali sme úspešnú výstavu Umenie (ne)myslieť v Prešove

Počas mesiacov máj a jún 2024 naše združenie Lietajúca ryba zrealizovalo v priestoroch Mestskej galérie Caraffka interaktívnu zážitkovo-vzdelávaciu výstavu Umenie (ne)myslieť. Súčasťou výstavy bolo 19 interaktívnych exponátov s inštrukciami a teoretickými poznatkami k témam kritické myslenie, kognitívne skreslenia, manipulatívne techniky a práca s informáciami.

Vďaka svojej jedinečnosti, možnosti interakcie s exponátmi a reflexie s lektorom zožala interaktívna zážitkovo-vzdelávacia výstava Umenie (ne)myslieť, ktorá vznikla vďaka podpore z programu Európskej únie Erasmus+ veľký úspech.

Výstava bola primárne určená žiakom 7. – 9. ročníkov základných škôl a žiakov stredných škôl. Naplánované skupiny mali prehliadku spojenú s odborným výkladom a reflexiou od vyškolených lektorov. Výnimočnosť a prínos výstavy však ocenili aj ostatní návštevníci, ktorí na výstavu prišli.

Za obdobie máj – jún 2024, kedy bola výstava sprístupnená verejnosti sme zrealizovali vyše 50 prehliadok pre školské kolektívy a ohlásene skupiny. Počas tohto obdobia výstavu s reflexiou navštívilo vyše 1 050 mladých ľudí a vyše 100 pedagógov a pracovníkov s mládežou. Okrem organizovaných skupín s lektorom, výstavu navštívilo vyše 200 ďalších návštevníkov. Spolu na výstavu prišlo približne 1 500 návštevníkov.

Vďaka pozitívnym ohlasom od návštevníkov a veľkému záujmu pokračovať vo výstave, my už teraz hľadáme príležitosti pre jej inštaláciu a sprístupnenie aj po ukončení projektu 🙂

Počas doby realizácie projektu Umenie (ne)myslieť bude výstava nainštalovaná a sprístupnená verejnosti aj začiatkom roka 2025 v Blansku v Českej republike.

Projekt „Umenie (ne)myslieť“ je podporený z programu Európskej únie Erasmus+.


Ako to na našej výstave vyzeralo môžete vidieť v galérií na stránkach:

Galéria k výstave – máj 2024

Galéria k výstave – jún 2024


Interaktívna výstava Umenie (ne)myslieť v Prešove